STRUČNÁ INFORMÁCIA O PROJEKTE
Hlavným predmetom projektu „Zvýšenie konkurencieschopnosti spoločnosti DUKE, s.r.o.“ bolo obstaranie inovatívnych pekárenských a cukrárenských zariadení, ktoré umožňujú spoločnosti zlepšiť kvalitu výrobkov, zvýšiť produktivitu a efektivitu výrobného procesu a rozšíriť sortiment ponúkaných produktov. Hlavnou obchodnou činnosťou DUKE, s.r.o. je výroba pekárenských a cukrárenských výrobkov (zapísaná činnosť v OR SR od 25.09.2004) čím projekt je zaradený do odvetvia pod kódom SK NACE 10 Výroba potravín. V súčasnosti spoločnosť vyrába pekárenské výrobky podľa tradičných receptúr a sortiment ponúka vo vlastných predajniach v Prievidzi, Handlovej, Bojniciach, Kanianke a Partizánskom. Realizáciou projektu sa zároveň podporí zamestnanosť v okrese Prievidza.
Predmetom projektu je obstaranie inovatívnych pekárenských zariadení, ktoré umožňujú spoločnosti rozšíriť sortiment pekárenských produktov, poskytnú ekologickejší proces výroby a podporia rozvoj a udržateľnosť spoločnosti. Inovácie sa uskutočnia kúpou a inštaláciou nasledujúcich pekárenských technológií:
- Stopkysiareň
- Špirálový hnetač s pevnou diežou
- Parná varná komora
- Ultrazvuková rezačka zákuskov
- Univerzálna umývačka prepraviek.